Om oss

Hela Jorden är ett regenerativt jordbruk som drivs i form av ett kooperativ. Vi är fyra personer som arbetar tillsammans med jorden och odlar grönsaker på gården Öråker strax utanför Kungsängen.


Vi på Hela Jorden hittar tillsammans en väg där vi kan ta ansvar för den värld vi lever i och samtidigt leva i frihet och lära oss av och med naturen.

Vi låter lusten driva oss fram i vårt gemensamma skapande. Vi är övertygade om att en omställning av våra livsvanor är nödvändig nu och vi vill ge exempel på detta och utforskar metoder för att göra så. Vi lär oss av varandra, utvecklas tillsammans och bjuder in andra att vara en del av denna resa och skapa gemensamma erfarenheter som vi kan bära med oss in i framtiden.

Hela Jorden är en plats där vi tillsammans lär känna våra drömmar och möter våra rädslor. En plats där vi lär oss tillit både till naturen och varandra.

Anthony Mills

Anthony Mills - 3rd year Trädgårdsmästare (Class of 2021 Natursbruk Ängereds Gård GB)and multi-disciplinary artiste has joined forces with Team Hela Jorden.

Ellis Kivi

Det är magiskt att odla. Att sätta ett frö, ta hand om det medan det växter till vackra näringsrika grönsaker som sen blir god mat, samtidigt som vi binder kol i jorden och motverkar klimatförändringarna. 

Jag har en bakgrund inom ideella organisationer och internationellt samarbete och brinner för global rättvisa, jämlikhet och hållbarhet. De senaste åren har jag gått från att arbeta som projektsamordnare till att bli odlare och istället bidra lokalt och praktiskt.

Patrik Engborg

Att odla min egen mat är det mest konkreta jag kan göra i strävan att lämna över en levande jord till mina barn. Jag vill göra det tillsammans med andra och försöka skapa en plats för människor som vill vara närmare jorden, närmare maten, och närmare varandra.

Karin Saler

Jord. Vi är jorden i mänsklig form. En gång i tiden så var vi alla marken vi bodde på. Maten vi åt som blev våra kroppar växte i jorden vi gick på. Att visa att det även nu är fullkomligt möjligt att odla mat i gemenskap och sluta kretsloppen, lagra in kol och öka livet i och på jorden, att vara en del av livet helt här i nuet, det är det enda kloka jag kan tänka mig att ägna mitt liv åt. Att hela jorden.